Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Μάνα; Αξίζει να λέγεται μάνα;

"... Εκδρομή παιδιών έκτης Δημοτικού.. Με τη συνοδία των γονιών.. Τα παιδιά πήγαν στη Βουλή.. Η μάνα έδωσε στην κόρη της τη φωτογραφική μηχανή.. Με αλκαλικες μπαταριες, οι οποιες κρατανε πολύ λιγότερο απ' τις επαναφορτιζόμενες. Όταν επέστρεψε η κόρη, η μάνα διαπίστωσε πως οι μπαταρίες ήταν άδειες. Όπως ήταν λογικό. Άρχισε να φωνάζει στην μικρή.. Ότι είναι άσχετη, ότι δεν είναι για τίποτα, ότι είναι απαράδεκτη.. Η κόρη μόνο ψέλλιζε ότι δεν φταίει, και η μάνα συνέχιζε. Η μικρή δεν άντεξε την αδικία, αρχισε να κλαίει. Έτσι της έβγαινε. Η μάνα της φώναζε να σταματήσει.. Γιατί λέει το κάνει επιτηδες.. Για να την ρεζιλέψει... Και δωστου κλάμα η μικρή... Η μάνα εκνευρίστηκε παραπάνω.. Και χαστούκισε την κόρη της μπροστά σε όλους. Η μικρή έκλαιγε πιο δυνατά. Την τσίμπησε στο μπράτσο. Τότε ήταν που δεν μπορούσε να σταματήσει το κλάμα. Έπειτα η μάνα, έξω φρενών πια, κλότσησε την κόρη στο καλάμι και... "

-Σταμάτα. Δεν μπορώ ν'ακούσω άλλο.
Διέκοψα την αφήγηση.. Τα μάτια μου είχαν γεμίσει δάκρια... το σώμα μου τραντάζονταν απο σιωπηλούς λιγμούς.
Η μαμά μου με αγκάλιασε.. Και το είχα ανάγκη.
-Ηρέμησε, μου είπε. Το πήρα εγώ το κοριτσακι μακρια και το ηρέμησα.

Λυπήθηκα ΤΟΣΟ πολύ γι αυτή την μικρή.. Και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.. Δυστυχως τίποτα δεν είναι στο χέρι μου. Κι αν φερεται έτσι μπροστά στον κόσμο.. Πως γαμώτω θα φέρεται στο σπίτι της, ΠΩΣ;;;;;;

4 σχόλια:

 1. Τι άθλια!
  Δεν αξίζει να λέγεται μάνα αυτή!
  Σκύλα
  Να χτυπάς το ίδιο σου το παιδί!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και χωρις λόγο ρε γαμώτο...
  Αυτο είναι που με τρελαίνει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι ρε συ
  Φαντάσου τι τραβάει το κοριτσάκι
  Χάλια χάλια χάλια!!!
  η άθλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα.


  Δυστυχώς πρέπει να δεχτούμε πως ζούμε σε αυτή την -άθλια- κοινωνία και να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Εάν είχαν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι γύρω από τους δύο αυτούς ανθρώπους μπορεί να είχε αλλάξει η κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή